NAPRAVI DIL SA BABOM I SMENI NAPREDNJAKE

Punih šest godina nepodgovaran ni od koga, pri čistoj svesti i zdravom razumu, najčešće protiv svojih ličnih interesa, ali i protiv interesa moje porodice, borim se da ovo zlo skinemo sa vlasti, napravimo pravnu državu, sistem i uređeno društvo, što ovom slavnom narodu pripada, ali što isto tako dugujemo i našoj deci.

Ne, neću da vas davim o Đilasu. Boki i ja smo napravili dil sa mojom taštom a njegovom babom, kako je svi zovemo, a ona sa ponosom nosi ime i titulu babe, jer realno, to treba i dočekati i zaslužiti. Dakle, baba je rekla Bokiju i meni, “e aj vas dvojica više nemojte da me smarate sa Đilasom, a ja ću da glasam za tu vašu “Srbiju protiv nasilja”. Boki je mlad i neiskusan, pokušao je u pregovorima da izvuče više, ali sam ja nateran mudrošću  i strahom pristao na ovaj predlog. Strah je logičan, baba je najstarija u našoj petočlanoj porodici, te jedina ima prava na upotrebu sile, dakle logično je da svaki razuman čovek ima osećaj straha. Drugo, baba je potpuno u pravu. Ni jedan čovek, pa makar to bio i Bokijev spomenuti drug, ne može sam. Baba kaže treba nam sistem. I ona će za to da glasa. Glasaće za pristojnu i evropsku Srbiju,što znači da je to kod nas u kući pet od pet. Napravi i ti dil sa babom.

Sistem dakle, gradi skup pojedinaca. Jedan takav, opskuran skup uništio je sistem i moj rodni grad. Vučić, Vesić, Mali, Šapić...nastavi niz po želji. U ovih 6 godina navedenih na početku teksta, pokušavao sam da pokažem sa nekim dobrim ljudima da su navedeni likovi ostavili Beograd bez železničke i autobuske stanice, bez ikakve potrebe posekli drveće na Kalemegdanu, poklonili ekskluzivno gradsko građevinsko zemljište stranim investitorima, pretvorili trg republike u aerodromsku pistu, prodali “Beograđanku”, Sava centar, Geneks kule...opet nastavi niz po želji i imaj na umu da ako ih ne sprečiš, oni će ga nastaviti rušenjem sajma, starog savskog mosta, te ko zna koliko zaštićenih vila u užem gradskom jezgru...

Sa druge strane, tim odgovornih ljudi. Dr Vlada Obradović, pravi doktor, na tada jedinom mogućem državnom fakultetu. Odgovoran, obrazovan, vredan, ambiciozan, čovek sa željom da ovaj grad vrati beograđanima. Suprug i otac, pre dva sata mi se požalio da je umoran, ali da nakon svih obaveza ne propušta da ćerki pomogne oko matematike.

Mila Popović, odgovorna, odlučna, šarmantna, elokventna, obrazovana, vredna. Pokušavao sam da je u svojim kolumnama branim od Šapićevih primitivnih i neargumentovanih napada. A ona mi opušteno kaže, ma pusti, ko još sluša šta on priča, ajde da radimo...

Možda bih od svih najviše mogao reći o Ani Gođevac. Moja koleginica i najbliža saradnica u stranci. U svojoj karijeri, ali i celokupnom životu, retko sam sretao tako dobronamerne, smirene i pozitivne osobe poput nje. Pre neki dan pijem kafu sa mojom kumom Kristinom, koju poznajem iz mlađe grupe obdaništa “Skadarlija”, jedna divna osoba. Rekoh joj, Ana Gođevac, ona je nešto vrlo slično tebi...

Dakle ovo troje ljudi je apsolutno nepristojno porediti sa likovima koji na našu žalost već dugo uništavaju naš grad.Naravno, tu su mnogi drugi, ostvareni i kvalitetni ljudi

I ok, tu dolazimo i do Đilasa, koji je spreman da im pomogne i da ih podrži. A ko to ume bolje, od jednog od najboljih gradonačelnika koji je ovaj grad ikad imao?

Zato se u nedelju obuci toplo idi do svog glasačkog mesta, sačekaj red, nemoj da ti bude teško. Eto ja sam šest godina aktivista, a od tebe tražim samo 30 minuta tvog vremena.

Zbog tebe, mene, svih nas, a pre svega zbog naše dece... 

Jer veruj mi, ne bih te o ovome slagao, jadna je i nesrećna ona zemlja u kojoj je Ana Gođevac opozicionar, a Šapić i Brnabićka vlast.

Izvini Ana na komparaciji sa likovima, koji nigde na svetu nisu dostojni da budu u istoj rečenici sa tobom...